רוגע- קוסמטיקה אורגנית בהכנה עצמית
מתכון לסרום לחות לשפתיים ברולאון  |  שמן גדילן מצוי  |  ערכה להכנת 1 קג' קרם בסיס אורגני  |  קרם יום אנטיאייג'ינג אורגני OCEAN  |  
חיפוש באתר
 
 



 

מה יש בחנות
שירותים נוספים
  



  שמן הליקריסום- חי עד 10% ברוזהיפ ומקדמיה

 

דף הבית >> חומרי גלם לקוסמטיקה אורגנית >> שמנים אתריים לא אורגניים >> שמן הליקריסום- חי עד 10% ברוזהיפ ומקדמיה
 
פרטים כלליים
שמן הליקריסום- חי עד 10% ברוזהיפ ומקדמיה
מחיר באתר 35.00
דמי משלוח 18.00
   
כמות
   
   
 
מידע נוסף
 
 

שמן הליקריסום -חי עד  5% ברוזהיפ  ומקדמיה
לטיפול בצלקת
10 מל'

מכיל: שמן הליקריסום 10%  ,טהור מחב' MEADOWS בשילוב שמן רוזהיפ אורגני בכבישה קרה ושמן מקדמיה אורגני
שם בוטני:  Helichrysum italicum
שם קודם: H. angustifolium
שם אנגלי:  Immortel, Curry plan


זהו השמן הידוע ביותר בטיפול בצלקת לאחר ניתוח לחבורות ולחבלות .
תכונות ארומתיראפיות
נוגד דיכאון, נוגד טראומה, מקל על כאבי ראש ומיגרנות,

תכונות קוסמטיות
  • אנטידלקתי, קוטל פטריות חזק, מאיץ התחדשות תאי עור, מחזק נימי דם,
  • מפזר שטפי דם,
  • מעדן את העור ומחליק קמטוטים, מונע הצטברות תאים מתים ומכווץ
  • מתאים מאוד לטיפולי אנטיאייג'/ינג, לפילינג, לטיפול בעור בוגר, יבש, מגורה 
  • לטיפול בקופרוז
  • מטפל בכתמי כבד, צלקות ואקנה

אזהרות
לשימוש במינון מאוד נמוך
לא להיחשף לשמש לאחר שימוש בשמן זה

פעילות רפואית  על יפ מאמר בעיל"ם- העמותה הישראלית לצמחי מרפא

השמן נחקר באירופה לשיפור העור ולטיפול בפצעים, בחבלות ובדלקות שנגרמו מפציעות או מניתוחים קוסמטיים. כמו כן הוא נחקר לטיפול בדלקות מפרקים, לשיפור פעילות כלי דם ועצבים.
במחקר שנערך בצרפת,3 הובחנו הפעילויות הביולוגיות הבאות: 
פעילות נוגדת חמצון חזקה, המיוחסת לנוכחות הדיקטונים והכורכומן.
פעילות ליפוליטית: בדיקות שנעשו על תאי שומן ממקור אנושי הראו, שהשמן בעל פעילות ליפוליטית גבוהה מאוד. הטיפול בשמן הליקריסיום המיס את השומן מתוך התאים. כיום בודקים שימוש אפשרי בשמן כטיפול בצלוליט.
עידוד סינתיזת קולגן מסוג I. קולגן ואלסטין הם סיבים חלבוניים הנמצאים בשכבה הרטיקולרית של הדרמיס ומקנים לעור אלסטיות ומראה חלק. נזק חמצוני לסיבים אלה (קרינה, רדיקלים חופשיים, ועוד) הורס את המרקם והגמישות שלהם, והוא הגורם העיקרי להזדקנות העור ולהופעת קמטים. 
פעילות נוגדת דלקת, שהובחנה בניסויים עם 5-lipoxygenase ועיכוב ייצור של פרוסטגלנדינים דלקתיים. 
עידוד ייצור של כלי דם (angiogenesis) וע"י כך שיפור של זרימת הדם הוורידית והגנה על הוורידים מפני תהליכים דלקתיים (phlebitis).

מסקנות מחקרים אלה3 היו שהשמן אכן טוב לטיפול בשטפי דם תת-עוריים ובמחלות מפרקים. הוא עודד הגלדת פצעים ושיפר את תפקוד כלי הדם. כיום משתמשים בשמן אחרי ניתוחים פלסטיים, לטיפול בשטפי דם ונפיחויות.3
השימוש בשמן אתרי הליקריסום מומלץ גם כטיפול בחבלות שנגרמו מפעילות גופנית.

שמן הנשא

ריכוז מומלץ: 10%-5%, בתוך שמן נשא.

שמן הנשא המומלץ ביותר הוא תערובת של שמן זרעי פקעות ורדים - Rosehipseeds, המיוצר מזרעי המין Rosa rugosa ושמן אגוזי מקדמיה), בכמויות שוות.
שמן רוזהיפ ידוע ביעילותו לטיפול בצלקות ובחבלות. הוא ייחודי בתכולה הגבוהה של חומצות שומן חיוניות: 35% חומצה לינולנית וריכוז דומה של חומצה לינולאית, כלומר גם אומגה 3 וגם אומגה 6 (וזה בד"כ נדיר). חומצות שומן אלה מיטיבות מאוד עם העור.

שמן מקדמיה עשיר בחומצה פלמיטולאית - חומצה שגם נוצרת בזקיקי השומן שבעור - ולכן הוא משתלב בקלות בשכבת העור.
מקובל להשתמש בתערובת של שני שמנים אלו כשמן נשא, להוסיף ויטמין E למניעת חִמצוּן השמן, וכאמור להוסיף שמן אתרי הליקריסום בריכוז הרצוי. שמן הליקריסום יעיל ביותר לטיפול בעור. מומלץ להקדים ככל האפשר טיפול בצלקת, בעודה טרייה, וע"י כך לזרז ריפוי של הרקמה ומראה עור חלק. הטיפול בצלקת ישנה דורש זמן ממושך יותר
 


 

 

 

 
תוספות
שמן הליקריסום אפריקאי:
 
 
מוצרים קשורים
 



 
חיפוש מתקדם
 
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח



 

 

 דף הבית |  שאלות נפוצות | קטלוג מוצרים |  תנאי שימוש | מדיניות משלוחיםמפת האתר | צור קשר
 

 

מערכת בניית אתרים